Share
Tweet
Share
Send to friend

Novčane nagrade poticaj za smanjenje težine

Čak i mala suma novca često je dovoljan poticaj pretilim osobama da smanje tjelesnu težinu, pokazuje istraživanje provedeno na uzorku od 200 pretilih zaposlenika visokoškolskih ustanova u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

Rezultati koje je objavio Journal of Occupational and Environmental Medicine pokazuju da već nagrada od 7 američkih dolara može potaknuti gubitak nekoliko kilograma u roku od 3 mjeseca.

Nagrade u gotovini su se pokazale djelotvornijima od otvaranja fitness centara unutar tvrtke ili poboljšanja ponude u menzama na radnom mjestu, dodaju znanstvenici iz instituta RTI International.

Potrebno je napomenuti kako ispitanicima nije pružena nikakva stručna pomoć glede smanjenja tjelesne mase, a najviše su kilograma izgubile osobe kojima su ponuđene najviše naknade od 35 dolara.

Istraživanje je provedeno kako bi američke kompanije provjerile na koji način mogu uštedjeti na troškovima zdravstvenog osiguranja, zbog čega je dosad veći broj američkih kompanija i uveo niz poticaja namijenjenih smanjenju tjelesne mase svojih zaposlenika.

(V.K.)
Izvor:
PLIVAzdravlje

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.