Share
Tweet
Share
Send to friend

FIFA traži ograničen broj stranaca u klubovima

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter pozvao je Europsku uniju da sportu dozvoli autonomiju u odlučivanju glede protoka radne snage.

Naime, Blatter je predložio da se dozvoli ograničenje broja stranih igrača u europskim nogometnim klubovima.

Prema njegovim riječima nogometni klubovi ne bi smjeli imati više od 5 stranaca, a takav bi potez ohrabrio domaće igrače da napreduju u nogometu.

"To je pitanje identiteta jer moramo zaštititi nacionalni identitet nogometnih klubova", rekao je Blatter dodavši da je to jedini način da se pruži prilika domaćim igračima.

Nogometni klubovi u EU trenutno imaju restrikciju koja se odnosi na tri igrača izvan 27 zemalja članica EU, no ne postoji restrikcija koja se odnosi na broj igrača unutar zemalja EU još od 1995. godine kada je ukinuta presudom na Europskom sudu pravde kada se na slučaju belgijskog igrača Jean-Marca Bosmana zaključilo da su takve restrikcije diskriminirajuće.

"Nitko nije protiv slobodnog protoka radne snage unutar EU-a, ali nogometaši nisu obični radnici jer oni su nešto poput umjetnika", rekao je Blatter. (A.T.)

Izvor:
EUobserver

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.