Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski menadžeri se boje otići na bolovanje

Odlazak na bolovanje svojevrsni je luksuz za britanske menadžere, koji si ne mogu priuštiti, a trećina njih navodi kako ih je toliko sram otići na bolovanje da će radije doći na posao bolesni.

Istraživanje koje je nad više od 1.500 radnika i menadžera proveo britanski Chartered Management Institute, otkrilo je duboko ukorijenjenu kulturu dolaska na posao u britanskim tvrtkama.

Iako menadžeri mogu dobivati pohvale zbog svoje posvećenosti poslu, ono što u stvari čine jest ugrožavanje ostalih zaposlenika koji se također mogu razboljeti, što bi kasnije moglo rezultirati smanjenjem produktivnosti i izostankom većeg broja ljudi.

Nadalje, istraživanje o kvaliteti života menadžera otkrilo je kako samo polovica njih smatra da bi se ostali zaposlenici prema njima odnosili sa simpatijama ukoliko bi otišli na bolovanje.

Osim toga, samo je trećina njih istaknula kako prehlada gotovo uopće ne utječe na njihovu produktivnost, dok većina ostalih za pad produktivnosti krivi iscrpljenost organizma.

Zanimljivo je pak kako je više od 70% menadžera istaknulo da im prehlada umanjuje zadovoljstvo poslom, a manje od polovice ispitanih navodi kako njihova tvrtka vodi brigu o zdravlju svojih zaposlenika. (V.K.)

Izvor:
management-issues.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.