Share
Tweet
Share
Send to friend

Amerikancima tračanje najiritantnija navika suradnika

Tračanje, organiziranje privatnih poslova tijekom radnog vremena te nered u javnim prostorijama, na vrhu su ljestvice iritacija za uredske zaposlenike.

Pokazalo je to istraživanje tvrtke Harris Interactive provedeno za tvrtku Randstad USA. U istraživanju je sudjelovalo 2.429 uredskih zaposlenika, a htjelo se doznati koliko su se promijenile navike uredskih zaposlenika budući da se zadnjih godina promijenila i koncepcija radnog prostora.

Nadalje, rezultati pokazuju da čak 60% ispitanih tračanje smatra najiritantnijom osobinom svojih suradnika, dok 54% ispitanika iritira loše planiranje privatnih obaveza, a 45% veliki nered u javnim prostorijama tvrtke.

Pri vrhu uredskih iritacija se također nalaze i prekomjerno isticanje mirisom (42%), prevelika buka tj. preglasni razgovori (41%), česta upotreba elektroničkih uređaja poput mobitela za vrijeme sastanaka (28%) te pretjerano odgovaranje na interne e-mailove (22%).

Voditeljica ljudskih resursa u tvrtki Randstad USA, Genia Spencer navodi kako se zbog generacijskih razlike i sve više vremena koje suradnici provode zajedno, počinje gubiti razlika između privatnih i poslovnih obaveza, što u konačnici utječe na cjelokupnu kulturu radnog mjesta, navike i stavove zaposlenika. Stoga ona napominje kako se ravnoteža može postići jedino podizanjem stupnja razumijevanja i otvorenom komunikacijom. (V.K.)

Izvor:
BusinessWire

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.