Share
Tweet
Share
Send to friend

Deset najgorih načina rukovanja

Rukovanje postoji od davnina, a u današnje vrijeme to više nije samo način pozdrava, već u poslovnom svijetu označava stupanj profesionalnosti. Sam način mnogo govori o osobi s kojom se rukujete, stoga vam donosimo 10 savjeta o rukovanju koje morate izbjegavati.

Mačo kauboj

Kaubojski stisak doslovno lomi sve kosti na ruci! Nema potrebe demonstrirati svoju fizičku silu dok se s nekim rukujete.

Plašljivko

Takvim stiskom obično se koriste muškarci koji se boje da "ne ozlijede mladu damu". No, to je pogrešno je moderne profesionalke očekuju jednak odnos kao i prema muškim kolegama.

Mrtva riba

Stiskom "mrtve ribe" ostavljate dojam osobe koja nema nikakvog autoriteta niti moći. Naime, nema potrebe dokazivati se stilom mačo kauboja, no on ipak označava snažniju osobu od stiska kojim jedva dotaknete sugovornikovu ruku.

Četiri prsta

Stisak "četiri prsta" je stisak kada nečija ruka uopće ne dotakne dlan druge osobe, već umjesto toga stisne samo četiri prsta.

Hladno i vlažno

Osjećaj hladnog i vlažnog daje osjećaj kao da ste se rukovali sa zmijom. Pokušajte ugrijati ruku prije nego što se s nekim rukujete.

Znojni dlanovi

Znojni dlanovi vrlo su nezgodni. Pokušajte znojenje riješiti s puderom!

Uzeo sam te

Stisak pod nazivom "uzeo sam te" nastaje kad vam netko pokrije ruku svojom lijevom rukom.

Ne puštam te

Čovjek jednostavno treba znati kada pustiti drugu ruku!

Ljevak

Lijevu ruku ste prisiljeni dati kada u desnoj držite hranu i piće. No, vodite računa da je ispravno pružiti desnu ruku.

Prsten tortura

Pokušajte ograničiti broj prstena koje nosite na desnoj ruci jer bi, prilikom rukovanja, mogli ozlijediti drugu osobu. (A.T.)

Izvor:
CNN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.