Share
Tweet
Share
Send to friend

Dobila otkaz jer je bila premlada

Megan Thomas prva je žena koja je dobila sudski spor zbog diskriminacije na poslu, i to zato jer je bila premlada.

20-godišnja Megan navela je na sudu za radna prava kako su joj u jednom londonskom klubu dali otkaz jer je premlada da bi imala bilo kakav odnos s klijentima. Sud je odlučio da je njezin otkaz bio nepravedan, a odšteta koju će dobiti iznosit će 2.000 funti.

Megan je parnicu dobila na osnovi jednog britanskog radnog zakona koji se odnosi na godine zaposlenika, a koji je napravljen kako bi se zaštitili stariji radnici.

Prije nego što je dobila otkaz u kolovozu ove godine, Megan je radila četiri mjeseca u klubu u kojem je bila zadužena za organiziranje pokeraških večeri i promocija vina te se brinula za učlanjenje novih članova kluba. Njezina godišnja plaća iznosila je 19.000 funti.

"Uzrujalo me što sam ostala bez posla. Nikada prije nisam izgubila posao. To je bilo ponižavajuće, posebno zato jer su mi rekli da sam premlada i da sam došla nekoliko godina kasnije, da ne bi bilo nikakvih problema", rekla je Megan Thomas.

Četiri dana nakon otkaza pronašla je novi posao, i to bolje plaćen u londonskom Cityju, pa je stoga sud odlučio da joj se isplati odšteta od 2.000 funti zbog povrede osjećaja.

Njezin odvjetnik Lawrence Davies pohvalio je odluku i rekao kako će ona ubuduće pomoći u smanjenju diskriminacije na poslu prema mladim ljudima. (A.T.)

Izvor:
Jutarni list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.