Share
Tweet
Share
Send to friend

Norveški menadžeri imaju najmanju kupovnu moć

Iako visoka pozicija za sobom povlači bolju zaradu i veću kupovnu moć, čini se da menadžeri u Norveškoj, Danskoj, Luxembourgu i Kanadi, nemaju znatno veću kupovnu moć od zaposlenika na nižim pozicijama, pokazalo je istraživanje konzultantske tvrtke Watson Wyatt provedeno u 50 zemalja.

Norveški menadžeri imaju, primjerice, samo 2.6 puta veću kupovnu moć od zaposlenika na nižim pozicijama, ako se uspoređuju zarade, pogodnosti, razine mirovina i porezi.

Jaz između menadžera i zaposlenika izražajniji je u Meksiku, i to čak 21 puta veći. Uspoređujući životne troškove, istraživanje pokazuje da tamošnji menadžeri raspolažu s otprilike 348.218 dolara kupovne moći, dok zaposlenik ima samo 16.372 dolara.

Britanski menadžeri nalaze se na 28. mjestu, s jazom koji je 5.4 puta veći. Do tog podatka su došli uzimajući u obzir prosječnu kupovnu moć zaposlenika koja iznosi 32.408 dolara, dok je menadžereva 174.553 dolara.

Inače, u SAD-u, koji je zauzeo 36. mjesto na listi, kupovna moć menadžera je pala te sada ta razlika iznosi samo 4.4 puta. (A.T.)

Izvor:
management-issues.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.