Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako do vrha pomoću izgleda i stila

Dobar stil ostavlja dojam profesionalne osobe koja drži do sebe i do načina na koji je ostali percipiraju. Pročitajte kako sitnice mogu znatno doprinijeti karijeri.

Jeste li znali da osoba koja drži do svog stila može, osim impresivnog dojma, doprinijeti i boljim rezultatima na poslu, ostaviti profesionalniji dojam na svog poslovnog partnera te pridonijeti boljim rezultatima općenito?

Pa čak i oni predmeti koje svakodnevno upotrebljavamo, ali o njima ne razmišljamo, mogu ostaviti bolji dojam. Primjerice, nalivpero umjesto kemijske olovke.

Način na koji se ophodite s ljudima također pridonosi uspjehu jer i na taj način osobe donose mišljenje o vama i u profesionalnom smislu. Jeftin i napadan nakit nije preporučljivo isticati u poslovnom svijetu, a ukoliko žene žele imati nešto od nakita, neka to bude neupadljivo.

Muškarci bi trebali voditi računa o boji kravate. Stručnjaci kažu da se iz kravate može očitati vaša osobnost, stoga vodite računa kod odabira boje.

Aktovke i torbe općenito su također dio vašeg imidža. Stoga vodite računa da ih birate u skladu s profesijom. To znači da na poslovni sastanak ne možete doći s ruksakom, već aktovkom, dok si žene mogu priuštiti veću kožnu torbu.

Također, dobro je imati na umu da prije sastanka vodite računa o tome da vam jedna ruka bude slobodna za rukovanje. (A.T.)

Izvor:
TimesOnline

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.