Share
Tweet
Share
Send to friend

Većina Amerikanaca želi uskladiti posao i privatni život

Gotovo 60% Amerikanaca izjavilo je u anketi portala Beyond.com da u Novoj godini želi pronaći ravnotežu između posla i privatnog života.

U anketi u kojoj je sudjelovalo više od 5.000 ispitanika, njih 57% zaželjelo je uskladiti posao i privatni život, 18% njih se želi stručno usavršavati, 16% želi imati bolju organizaciju rada, dok ih 10% želi bolje proslovno-prijateljske odnose.

Ovi rezultati pokazuju sve veće zahtjeve poslodavaca, a zbog većeg obima posla najčešće pati privatni život zaposlenika.

Ipak, Rich Milgram iz Beyonda ističe kako sve više tvrtki izlazi u susret zaposlenicima pa im omogućavaju rad od kuće, kao i održavanje video sastanaka umjesto dolaženja na poslovne sastanke. Također, unutar tvrtke se zaposlenicima omogućavaju razni fitness programi kako bi održavali svoje zdravlje i slično.

Osim toga, Milgram savjetuje kako ostvariti novogodišnje želje:

  • Iskoristite svaku priliku – pokažite inicijativu u radu, predlažite nove ideje koje bi i vama mogle olakšati rad te omogućiti da uskladite poslovno-privatni život.
  • Predložite nove strategije – kreirajte plan rada koji će vam omogućiti da jednostavnije dođete do cilja.
  • Bolja organizacija – svakodnevno planirajte sutrašnji dan.
  • Povežite se bolje s poslovnim partnerima, ali i s prijateljima. (A.T.)

  • Izvor:
    WorldatWork

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.