Share
Tweet
Share
Send to friend

Sve više britanskih tvrtki otvara uredske barove

Ispijanje pića na poslu je sve češća pojava među britanskim zaposlenicima. Na to je upozorila i jedna londonska tvrtka za uređenje interijera koja napominje da sve više njihovih klijenata zahtjeva da se u prostorijama tvrtke uredi i izdvojeni prostor za bar.

Direktorica tvrtke ističe kako je sve veći broj tvrtki svjestan da ni standardno opremljeni uredi nisu više dovoljno atraktivni žele li se privući novi zaposlenici, a trend otvaranja barova po tvrtkama je posebno zastupljen u kreativnom sektoru, gdje mladi kreativci žele bolju iskoristivost svojih ureda.

"Barovi često služe kao glavna mjesta za razvijanje bolje komunikacije, što rezultira i boljim timskim radom, a samim zaposlenicima to ponekad vrijedi više od financijskih nagrada", ističe ona.

Nekoliko tvrtki koje su sada već opremile svoje uredske barove ističu kako se taj prostor najčešće koristi za organizaciju karaoke zabava ili kreativnih večeri, poput rješavanja križaljki i slagalica, a koristi i novim zaposlenicima koji tako bolje mogu upoznati stare zaposlenike.

Međutim s druge strane stručnjaci za zdravlje nisu oduševljeni idejom da zaposlenici u bilo koje doba dana mogu popiti i alkoholno piće, jer bi prema njihovom mišljenju konzumacija alkohola na radnom mjestu mogla naštetiti zdravlju zaposlenih i sigurnosti. (V.K.)

Izvor:
Financial Times

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.