Share
Tweet
Share
Send to friend

U najboljim svjetskim tvrtkama zaposlenici rone i meditiraju

Poznati američki časopis Fortune već tradicionalno svake godine objavi listu "100 najboljih kompanija za rad", a da su se neke svjetske kompanije s razlogom naše na tom popisu potvrđuju neobične pogodnosti koje nude svojim zaposlenicima.

Tako, primjerice, kompanija Chesapeake Energy, koja je smještena u blizini jezera Oklahoma u SAD-u, već godinama za zaposlenike organizira tečajeve ronjenja. Dovoljno je ponijeti svoje ronilačko odijelo, a poduku iz ronjenja daje instruktor u velikom olimpijskom bazenu koji je za potrebe zaposlenika izgrađen u sklopu kompanije.

Svakako treba spomenuti eBay koji se na Fortuneovoj listi našao na 68. mjestu. Naime, u toj se popularnoj kompaniji nalaze sobe za meditaciju. Što to znači? Zaposlenicima je omogućeno da se tijekom dana odmore i meditiraju na ležaju i jastucima, uz mirise eteričnih ulja i ponudu raznovrsnog voća.

Želite li izbjeći prometne gužve? Tvrtka Genentech, koja je zauzela 5. mjesto na listi, nagrađuje svakog zaposlenika s 4 dolara po danu ako na posao dođe biciklom, javnim prijevozom ili pješice.

Tvrtka FactSet Research koja se nalazi na 52. mjestu, svojim zaposlenicima svakoga dana osigurava besplatan ručak, dok tvrtka Camden Property Trust u svom vlasništvu posjeduje 180 apartmanskih naselja u gotovo svim većim američkim gradovima, a svojim zaposlenicima tijekom praznika iznajmljuje te prostore s popustom od 20 posto.

Još jedna zanimljivost je i kapelica za vjenčanja. Naime, tvrtka Erickson Retirement svojim zaposlenicima nudi besplatna vjenčanja u kapelici koju je izgradila samo za tu prigodu.

Primamljiva je i ponuda kompanije KPMG koja zbog stresnog posla svojim zaposlenicima omogućava 5 tjedana plaćenog godišnjeg odmora.

U Microsoftu je svim zaposlenicima osigurana besplatna dostava namirnica iz dućana, dok u Googleu sa po 1.000 dolara nagrađuju svakog zaposlenika koji se odluči za kupnju automobila s hibridnim pogonom, a zaposlenici u Kaliforniji imaju i povoljan popust za ugradnju solarnih ploča na vlastite kuće. (A.T.)

Izvor:
CNNMony

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.