Share
Tweet
Share
Send to friend

Posao koji svi izbjegavaju

U budućnosti će se tražiti lideri koji će vješto upravljati međugeneracijskim razlikama.

Naime, upravo će taj zadatak biti ključ uspjeha svake kompanije, a ako je vjerovati stručnjacima, to je posao kojeg mnogi nastoje izbjeći. Zašto? Jednostavno zbog toga što nije lako postići zajednički dogovor među pripadnicima različitih generacija unutar kompanije. Donosimo vam nekoliko činjenica.



Baby boom generacija odlazi u mirovinu
U sljedećih desetak godina velik broj pripadnika tzv. baby boom generacije, rođenih između 1946. i 1960. godine, odlazi u mirovinu, a generacije iza njih neće moći popuniti nastalu prazninu na tržištu rada. Problem je još i više izražen ako pogledamo statističke podatke koji pokazuju da su gotovo 80% top menadžera u SAD-u pripadnici baby boomera koji smatraju da pripadnici mlađih generacija nisu spremni da se "uhvate u koštac" s problemima.

Pripadnici generacije X ne žele "glavobolju"
Naime, generacija X, rođeni između 1961. i 1979. godine, poznata je po tome što je najviše poduzetnika iz te generacije krenulo u vlastiti biznis. Pripadnici ove generacije imaju najbolje obrazovanje i radno iskustvo, a cilj im je uskladiti posao i privatni život, pa za njih možemo reći da ne žele imati dodatne "glavobolje" zbog problema na poslu.

Pripadnicima generacije Y nedostaje poštovanja
Pripadnici generacije Y, rođeni između 1982. i 1993. godine, odrasli su uz kompjutore i Internet, no u odnosu na prethodnu generaciju imaju više samopouzdanja pa traže veća prava već na početku karijere. Jedan od glavnih nedostataka im je nepoštivanje starijih. (A.T.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.