Share
Tweet
Share
Send to friend

Utorak najproduktivniji dan

Nakon neradnog vikenda, zaposlenici su najproduktivniji utorkom, pokazalo je kanadsko istraživanje tvrtke Accountemps.

Naime, u tom istraživanju čak 57% direktora smatra da je utorak najproduktivniji dan za zaposlenike, dok ih tek 12% navodi ponedjeljak.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 150 direktora ljudskih resursa, financija i marketinga među 1.000 najvećih kompanija u Kanadi.

Nadalje, samo 11% ih smatra da su zaposlenici najproduktivniji srijedom i četvrtkom, 3% ih smatra da je to petak, dok ih se 6% nije moglo odlučiti za dan.

"Ponedjeljkom se uglavnom obavljaju rutinski zadaci. Zbog toga je za većinu zaposlenika utorak dan kada se mogu maksimalno usmjeriti na posao", rekao je Max Messmer, predsjednik Accountempsa.

Također je naveo nekoliko savjeta kako biti produktivniji:

  • Izradite plan - na početku radnog dana odvojite 15-ak minuta kako bi napravili dnevni raspored te izdvojili prioritete.
  • Odmaknite se od onoga što vas ometa - to mogu biti i e-mailovi koji često pristižu u vaš Inbox. Savjetujemo da odredite vrijeme za pregledavanje elektronske pošte.
  • Poštujte rokove - budite temeljiti u radu.
  • Koristite odmor - kratke pauze tijekom dana vam mogu pomoći da se odmorite. (A.T.)
  • Izvor:
    Accountemps

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.