Share
Tweet
Share
Send to friend

Najčudnija zanimanja u SAD-u

Jeste li se ikada zapitali tko su osobe koje rade vjerojatno najnepoželjnije poslove? U SAD-u postoje naime i ona zanimanja kojima se, ma koliko vas to čudilo, neke osobe bave.

Jedno od takvih je i čistač žvakaćih guma koji skida nepoželjne ostatke zalijepljene po sjedalicama u javnom prijevozu. Zatim, postoje osobe čiji je posao vađenje loptica za golf iz jezera na terenima. Pa niste valjda mislili da one tamo zauvijek ostanu.

U kategoriju čudnih zanimanja svakako spada i ispitivač ljudskog zadaha koji svakodnevno ispituje jutarnji ljudski zadah, na ispitanicima koji mu pušu u lice. Rezultati ovih tekstova kasnije se koriste u proizvodnju žvakaćih guma ili pasti za pranje zuba.

Čudno zanimanje jest i ispitivač tampona, koji provjerava veličinu tampona i analizira moć njihova upijanja prema određenim standardima. Većina ovih osoba dnevno testira i do 125 tampona.

Nadzornik za čips razabire pregorene komade krumpira kako vam ne bi dosjeli u vašu omiljenu grickalicu, ispitivač psećeg zadaka prikuplja podatke potrebne za propisivanje pseće dijete ili očuvanja zubi, a ispitivač računalnih igara osam sati svakodnevno se igra i traži propuste i računalnom kodu.

Lista neobičnih i nadasve teških poslova u SAD-u je ipak duža pa se na njoj među ostalima nalaze i dizajniranje odjeće za igračke, modeliranje voskom, izrađivanje vlasulja te ispitivač mirisa papirnatih ručnika. (V.K.)
Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.