Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanske tvrtke protiv pića nakon radnog vremena

Ispijanje alkohola nakon posla šteti produktivnosti zaposlenika, stoga su britanski poslodavci odlučili poduzeti neke mjere da zaposlenici smanje konzumaciju alkohola i nakon posla, pokazalo je britansko istraživanje Centra za javno zdravstvu u Liverpoolu.

Naime, istraživanje na uzorku od 300 poslodavaca pokazalo je da ih 30% vjeruje da ispijanje alkohola nakon posla negativno utječe na njihov posao.

Više od polovice ih tvrdi da ti zaposlenici često odlaze na bolovanja jer im alkohol šteti zdravlju.

I dok većina tvrtki već primjenjuje "politiku antiakoholizma", četvrtina ih tek namjerava nešto poduzeti po tom pitanju.

Međutim, problem je u tome što "alkoholna politika" zabranjuje konzumiranje alkohola dva sata prije posla i tijekom radnog vremena, a većina zaposlenika se pomami za čašicom više tek nakon što im završi radno vrijeme.

Keith Gorman iz tamošnjeg Centra za javno zdravstvo podržava ideju poslodavaca u cilju promoviranja štetnosti pretjeranog ispijanja alkohola te predlaže tvrtkama organiziranje raznih programa za zaposlenike koji imaju problema s alkoholom kako bi im pomogli. (A.T.)

Izvor:
Personneltoday.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.