Share
Tweet
Share
Send to friend

Plaćena promjena spola pogodnost za zaposlenike

Svi oni koji drže da je američki Wall Street tipično konzervativno mjesto za rad, mogli bi se iznenaditi.

Naime, američka bankarska grupacija Goldman Sachs uvrstila je među zdravstvenim pogodnostima za zaposlenike i plaćanje naknade za promjenu spola.

Tako bi se Goldman Sachs, osim što je zauzeo 9. mjesto na Fortuneovoj listi "100 najboljih kompanija za rad", uskoro mogao naći i na popisu posloprimaca – transvestita.

Iz Goldman Sachsa poručuju da su ovime željeli privući top talente da odaberu njihovu kompaniju za rad te ujedno okupiti najrazličitiju radnu snagu.

"Goldman Sachs pokriva troškove operacije promjene spola, kao i ostale slične terapije koje su im potrebne, poput injekcije testosterona", objasnila je glasnogovornica Gia Morón. Dodala je da kompanije, međutim, neće pokriti troškove elektrolize i ostalih kozmetičkih tretmana.

Morón je također istaknula da je za odobrenje takve operacije potrebno da službeni liječnik kompanije pregleda zaposlenika te da mu dijagnosticira transseksualnost.

Međutim, Goldman nije jedina kompanija koja nudi takvu pogodnost. Bank of America, Deutsche Bank i Wachovia također nude slične pogodnosti za lezbijke, homoseksualce, biseksualce i transvestite.

"Operacija za promjenu spola košta između 5.000 i 150.000 dolara, ovisno o pojedincu i njegovoj situaciji u kojoj se nalazi", rekla je Pauline Park, predsjednica New York Association for Gender Rights Advocacy, udruge koja se bori za prava transvestita. (A.T.)

Izvor:
CNNMoney

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.