Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako najbolje potrošiti vrijeme na putu do posla

Bilo da na posao putujete javnim prijevozom ili automobilom, kašnjenja i prometni zastoji sigurno vam nisu nepoznati.

Malo je onih sretnika kojima je posao "iza ugla" i čini se kako putovanje do radnog mjesta traje sve dulje i dulje.

Primjerice, Britanci su prošle godine na posao putovali prosječno sat i pet minuta, što je čak pola sata dulje nego 2003.

Pridodamo li tome gužve i naguravanja u javnom prijevozu ili "radove na cesti" svakih stotinjak metara i čini se kako dolazak do posla postaje stresniji od samog radnog dana koji je pred nama. Uz to, poslodavci za kašnjenja na posao, bez obzira na razlog, nemaju previše razumijevanja.

Pa zašto onda ne "okrenuti pilu naopako" i to vrijeme pokušati potrošiti na koristan način? Naime, često je to jedino vrijeme u ionako pretrpanom danu koje imamo za sebe. A i što smo više stisnuti u tramvaju ili autobusu to je veća naša želja da se "isključimo" i usmjerimo pažnju na nešto drugo.

Tako, tijekom putovanja na posao možete, primjerice, slušati omiljenu glazbu, meditirati, čitati knjigu, učiti strani jezik preko audio-tečajeva i telefonom razgovarati s prijateljima ili rodbinom za koje inače nemate vremena (samo ipak pripazite na visinu računa), a možete i pregledati inače "dosadne" dokumente za koje na poslu "nemate vremena" i na svoje radno mjesto ćete stići rasterećeni i spremni za izazove koji su pred vama. (T.B.)

Izvor:
Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.