Share
Tweet
Share
Send to friend

Zaposlenici puše pet i pol sati mjesečno

Hrvatski menadžeri većinom su nepušači, a manjinski pušački menadžement upravo na tu strast troši i pet i pol sati mjesečno, naravno u sklopu radnog vremena.

Pokazuju to podaci istraživanja časopisa Poslovni savjetnik i tvrtke Proago.

Naime, od 325 ispitanih poslovnih ljudi 63% ih je reklo da su nepušači.

Među pušačima njih 33% ima staža i više od 20 godina, dok "friških" pušača, koji su u dimu počeli uživati prije godinu dana, samo je jedan posto. Hrvatski poslovnjaci pušači dnevno uglavnom popuše kutiju cigareta, i to njih 40 posto.

Nešto manji postotak, 34%, dnevno popuši tek nekoliko cigareta, no zabrinjava poprilično visoki postotak, čak 23%, onih koji na dan popuše između kutije-dvije, te 3% ispitanika kojima ni dvije kutije dnevno nisu dovoljne da bi zadovoljili svoje pušačke potrebe, stoji u rezultatima istraživanja.

Pušači, koji su mahom pokušavali prestati pušiti (59%), radno vrijeme prekidaju pušačkim pauzama koje traju do 15 minuta (njih 34%), dok 14% pušača tvrdi da tijekom radnog dana uopće ne puši.

Istraživači su pitali hrvatske menadžere o zdravstvenim teškoćama zbog pušenja, a oni ponajvećma navode otežano disanje, kašalj, promuklost, bolove u plućima. Nepušači kolege pušače smatraju egoističnim osobama te naglašavaju da jedva čekaju da Zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima stupi na snagu. (A.T.)

Izvor:
Večernji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.