Share
Tweet
Share
Send to friend

Lažne poruke omiljena prvotravanjska šala

Tradicija prvotravanjskih šala ima dugu povijest, pa i ne čude rezultati istraživanja portala CareerBuilder.com prema kojem je čak 32% zaposlenika u SAD-u nasjelo ili osmislilo prvotravanjsku šalu.

No, smišljanje šala na taj dan može biti i riskantno. Naime, zaposlenici moraju voditi računa o tome da šala ne smije utjecati na poslovanje tvrtke, već služi samo u svrhu zgode koja izaziva smijeh kod suradnika.

Tako je jedan američki zaposlenik u muškom toaletu postavio cipele i odjeću na biljku, pa se činilo da neka osoba satima ne izlazi van. To je rezultiralo time da je taj dan "biljka" bila glavna tema među zaposlenicima, a na koncu su pozvali policiju jer su mislili da je osobi pozlilo.

Neke od uobičajenih zgoda su kada zaposlenik s tuđeg e-maila pošalje kolegi ili kolegici ljubavnu poruku, ili kada kolegama u aparat za vodu podmetnu alkohol ili pivu.

Naravno, često se dogodi da na taj dan zaposlenici ostave poruku kolegama da ih hitno treba direktor ili nadređeni.

A jedna od neobičnih situacija je bila kada je jedan zaposlenik u novinama dao oglas da mu kolega prodaje kuću te mu pokazao novine i kazao mu da je zainteresiran za kupnju. (A.T.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.