Share
Tweet
Share
Send to friend

S odijelom pod tuš, pa na posao

Poslovno odijelo je radna uniforma, koju neki prepoznaju kao modni stil, mnogi kao nužnost koju su u stanju opisati tek kao dvodijelni odjevni predmet uz koji ide kravata, a treći se predstavljaju poslovnom svijetu odijevajući trenirku s potpisom i zlatnim lancem oko vrata.

Ovisno o biznisu i shvaćanju ideje odijela te poslu kojim se netko bavi, prebacivanju milijuna na burzi ili dilanju automobila po sajmovima, o zemljopisnoj odrednici i drugim okolnostima u koje spada kulturno naslijeđe, činjenica je da ga mnogi muškarci nose.

I imaju problem jer se čisti zahtjevnim odlaskom u kemijsku čistionicu. No, zahvaljujući najnovijem izumu, radnici s bijelim rukavima mogli bi smanjiti troškove kemijskog čišćenja i svaku večer otići pod tuš u svom odijelu, a ono će sljedeće jutro biti suho, savršeno ispeglano i spremno za nošenje na posao.

Japanski je krojač Konaka, u suradnji s australskom kompanijom, napravio lagano odijelo koje se može čistiti na opisani način pa samim time i nositi u nekim drugim prilikama, a ne samo u poslovnima. Svi koji su se sjetili mogućnosti da se pritom i trijezne mogu započeti s prikupljanjem informacija o klubovima za odvikavanje, dok ostalima koristi znati da je satkano od lagane vune pomiješane sa sintetikom, što sugerira da se ne gužva.

Odijelo je ocijenjeno kao lagano i ugodno za nošenje, no baš zbog tih karakteristika nije za zimske mjesece. I naravno, treba izbjegavati šetnje po kiši.

"Jednom obješeno na vješalicu, nakon pranja, čudo započinje", opisao je iskustvo s odijelom britanski novinar Andrew Johnson. Kaže da odijelo nakon sušenja ima samo jednu crtu, onu na nogavicama, kako i treba. (A.T.)

Izvor:
Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.