Share
Tweet
Share
Send to friend

Radnici zbog otpremnina rado odlaze iz MMF-a

Čak 600 zaposlenika Međunarodnog monetarnog fonda zatražilo je otpremnine nakon što je objavljen plan o smanjenju broja zaposlenika, jer plaće više nisu toliko atraktivne

U MMF-u postoji naime višak od 380 zaposlenika, no za otpremnine se prijavilo 585, a prema nekim izvorima 620 onih koji žele napustiti MMF koji sada ima 2400 zaposlenih.

Bolji uvjeti u akademskim institucijama
Glasnogovornik MMF-a Masood Ahmed potvrdio je da je broj zaposlenika koji su voljni otići "za nijansu veći" od planiranog te da će uskoro razmotriti sve zahtjeve.

Ahmed je kazao da veliki broj zahtjeva znači da ntko neće biti prisiljen otići iz fonda, no nije objasnio hoće li se zaista udovoljiti zahtjevima za odlazak.

Domenico Lombardi, predsjednik Oksfordskog instituta za ekonomsku politiku i bivši član Nadzornog odbora MMF-a je naveo slabljenje dolara zbog kojeg plaće u MMF-u nisu više atraktivne.

"U SAD-u MMF je izgubio utrku s drugim poslodavcima kao što su akademske institucije koje danas nude vrlo dobre plaće". (A.T.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.