Share
Tweet
Share
Send to friend

Pravilima pokera do napretka na poslu

Najviše rangirana žena na Svjetskom natjecanju u pokeru savjetuje kako pravila u pokeru mogu pomoći u poslu

Kako pravila pokera iskoristiti za napredak u karijeri? Upravo je na to pitanje odgovorila Isabelle Mercier, najviše rangirana žena na Svjetskom natjecanju u pokeru 2005. godine, poznata pod nadimkom "No Mercy". Naime, Mercier je navela pet "poker strategija" koje možete primijeniti u poslu.

Ulažem sve
Osobe koje se odluče na ovu taktiku, spremne su na velike rizike, kako u pokeru tako i u stvarnom životu. Igrajući poker, osobe obično ulažu sav iznos tek kad uvide da ih u kartama "prati sreća". U stvarnom životu, odnosno u poslu se katkad potrebno odlučiti na rizik, ali samo ako smatrate da je vaša odluka zaista ispravna. Ako je rizik na koji ste se odlučili bio isplativ, tada će i vaša putanja u karijeri naglo krenuti uzlaznom linijom.



Prilagođavam se situaciji
Čak i vrsni igrači pokera nikad svoju odluku ne prepuštaju slučaju, već sjede i promatraju igru drugih natjecatelja te na temelju toga donose zaključke o taktici koju će odabrati. Ovaj način razmišljanja daje vam na vremenu da dobro odvažete poslovne odluke. Sagledajte poslovne poteze najboljih i najlošijih suradnika u tvrtki. Napredovati u poslu možete na način da iskoristite loše poslovne poteze vaših kolega te predložite svoja bolja rješenja.

Blefiram
U pokeru se taktikom blefiranja služi samo onda kada vjerujete da možete druge natjecatelje uvjeriti da imate bolje karte te ih na taj način prisiliti da odustanu od igre, kako bi vi pobijedili. Drugim riječima, u poslovnom svijetu blefiranjem možete doći do cilja samo ako projekt na kojem radite ima šanse da ostvari zadani cilj, ali je, primjerice, u njega potrebno uložiti još novca.

Pratim i podižem
U nekim igrama, taktikom "pratim i podižem" možete doći do velikih iznosa. No, da bi igrali na taj način morate imati iskustva, znati pratiti igru i način na koji igraju drugi natjecatelji te predvidjeti koje karte bi mogli dobiti. U poslovnom svijetu to znači da imate sposobnost u pravo vrijeme odlučiti kada preduhitriti, primjerice, vašeg poslovnog partnera u nekoj odluci koja donosi profit.

Biti samouvjeren
Samouvjerenost je najvažnija karakteristika natjecatelja. Naime, samo ako uistinu vjerujete da ćete doći do cilja, tada je velika vjerojatnost da ćete i pobijediti. Tako je i u poslovnom svijetu – uspješni ljudi su uglavnom samouvjerene osobe. (A.T.)

Izvor:
Monster

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.