Share
Tweet
Share
Send to friend

Zbog psovanja – otkaz

Poznavanje bontona na radnom mjestu pokazalo se itekako značajnim jer nekulturno ponašanje i psovanje može dovesti do otkaza

Pokazalo je to i američko istraživanje portala TheLadders.com, u kojem je 36 posto šefova u SAD-u navelo da je zaposlenicima izdalo opomenu pred otkaz zbog neprimjerenog rječnika u razgovoru s njima, a šest posto ih je zbog istok razloga zaposlenicima uručilo otkaz.

Krađa hrane iz frižidera
Istraživanje je provedeno među 2000 nasumično biranih direktora najvećih kompanija diljem SAD-a. Između ostalog, istraživanje je pokazalo da 80 posto direktora smatra da osobe s lošim ponašanjem ne mogu raditi s kolegama u uredu te su naveli pet načina ponašanja koji mogu dovesti do otkaza.

  • Psovanje
  • Širenje laži i tračeva
  • Konzumiranje alkohola tijekom radnog vremena
  • Raniji odlazak s posla, bez dozvole
  • Korištenje poslovnih resursa u privatne svrhe

    Zanimljivo je, međutim, da zaposlenike iritiraju neke sasvim druge navike njihovih kolega.

    Naime, pokazalo se da čak 97 posto zaposlenika više iritira kada im netko pojede jelo koje su ostavili u frižideru, od psovanja. Osim toga, 95 posto ih je navelo da ne podnose biti u istoj prostoriji s osobama koje ne vode brigu o osobnoj higijeni, a 85 posto njih ne želi raditi s kolegom koji pije tijekom radnog vremena.

    Također, smatraju da je neprimjereno u kuhinji podgrijavati hranu snažnog mirisa, kao i doći na sastanak bez da se isključi mobitel. (A.T.)

  • Izvor:
    WorldatWork

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.