Share
Tweet
Share
Send to friend

Trećina Britanaca mamurna na poslu

Pretjerivanje s alkoholom sve je učestalije među zaposlenicima, a stručnjaci okrivljuju predugo radno vrijeme i stres

Trećina britanskih zaposlenika priznaje da su barem jednom na posao došli mamurni, a 10 posto ih je došlo čak i pijano, pokazuje nova studija.

Zaposlenici su rekli da su na poslu u takvom stanju činili greške, borili se s koncentracijom te često ranije odlazili s posla, a sve zato jer su noć prije popili koju čašicu više.

Zabrinuti poslodavci
Rezultati istraživanja provedenog na uzorku od 1.000 ispitanika u 250 tvrtki, pokazuju kako čak četiri od pet poslodavaca smatra da je alkohol najveća prijetnja za zdravlje njihovih zaposlenika.

Što se pak zaposlenika tiče, među onima koji su priznali, čak 85 posto njih izjavilo je da je mamurluk utjecao na njihov radni učinak. Probleme s koncentracijom imalo je 36 posto, s produktivnošću 35, a s umorom 42 posto zaposlenika, dok ih je 25 posto radilo minimalnim kapacitetom i otišlo kućama čim im se ukazala prilika.

Najpijaniji u medijima i kreativnim zanimanjima
Prisutnost mamurluka na poslu razlikuje se ovisno o profesiji.

Tako je čak 41 posto zaposlenih u medijima i kreativnim zanimanjima bilo pijano ili mamurno na poslu, a postotak je visok i u građevini (24 posto), profesionalnim i poslovnim uslugama (23 posto) te IT sektoru (15 posto). (V.K.)

Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.