Share
Tweet
Share
Send to friend

Radite li od kuće čuvajte se bakterija

Istraživanje je pokazalo da se na monitorima kod kuće nalazi čak četiri puta više bakterija od onih u uredu

Rad od kuće omogućava niz pogodnosti, no bijeg od bakterija nije jedna od njih.

Nedavno istraživanje provedeno u "kućnim uredima" stručnjacima je pomoglo da uvide kako je taj radni kutak također prepun mikroorganizama skrivenih u prljavštini kojima su osobe svakodnevno izložene.

Virusi uzrokuju gripu
Istraživanje Sveučilišta Arizona pokazalo je da na monitoru računala koji se nalaze kod kuće ima četiri puta više bakterija od onih koji su smješteni u uredu.

"Iako rad od kuće omogućava mnogo više komfora poput rada u pidžami, i u kućnom uredu se mora pridržavati osnovnih zdravstvenih navika te redovito čistiti", rekao je dr. Charles Gerba, voditelj istraživanja "Bakterije na radnom mjestu".

Inače, u nekima od prijašnjih istraživanja Gerba je ustanovio da uredi u kojima su smješteni muškarci imaju više bakterija nego oni u kojima rade žene.

Osim toga, istraživanja su pokazala da se na jednoj trećini stolova, telefona, miševa i računala nađe i virusa koji uzrokuju prehladu i gripu, jer u tim uvjetima virusi preživljavaju i do tri dana.

Naglasio je da je preventiva redovito čišćenje ureda, i to sredstvima koja ujedno dezinficiraju. (A.T.)

Izvor:
pr-inside.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.