Share
Tweet
Share
Send to friend

Povišicu tražite srijedom

Šefovi se na početku tjedna usredotoče na rješavanje poslovnih pitanja, dok su krajem tjedna pristupačniji zaposlenicima

Ponedjeljak je najbolji dan za traženje godišnjeg odmora. U utorak je najbezbolnije priopćiti šefu lošu vijest, srijeda je najpogodniji dan za traženje povišice, četvrtak za predlaganje inovativnih ideja, a petkom šefa možete zamoliti za neku uslugu.

Pokazalo je to istraživanje američke regrutacijske tvrtke Office Angels, čiji autori ističu kako raspoloženje menadžera ovisi o danu u tjednu, količini posla i približavanju vikenda.

Odmorni ponedjeljkom
Analiza intervjua provedenih nad 1.500 direktora pokazala je da je 78 posto njih srijedom najotvorenije za razgovor o novcu. Uvriježeno je mišljenje da je ponedjeljak najteži dan u tjednu, ali to nije slučaj s direktorima. Naime, njih 71 posto preko vikenda se u potpunosti odmori, pa su ponedjeljkom izrazito spremni za sklapanje novih suradnji.

Prema izjavama 64 posto direktora, godišnji odmor zaposlenicima je najbolje zatražiti ponedjeljkom popodne.

Napredovanje
Možda najpovoljnije vrijeme za priopćiti lošu vijest šefu jest utorak rano ujutro. Autori istraživanja objašnjavaju da od utorka šefovi imaju dovoljno vremena kako bi riješili problem do kraja tjedna, a pohvalno je što ih zaposlenik nije zaskočio s problemom na samom početku tjedna.

Osim što je zaposlenicima povišicu najbolje tražiti srijedom, tog dana povoljno je vrijeme i za smišljanje novih poslovnih projekata ili pokazivanje ambicija za napredovanjem.

Naime, 61 posto direktora izjavilo je da su srijedom susretljiviji prema zaposlenicima koji žele napredovati ili raditi na novim projektima.

Ležerna atmosfera
Četvrtak je najbolji kada šefu možete predložiti novu ideju, kaže 67 posto direktora, dok je petak najpovoljniji trenutak kad svog nadređenog možete tražiti za uslugu, poput ranijeg odlaska s posla.

Naime, 51 direktora ističe da su tog dana mnogo opušteniji i skloniji neformalnim razgovorima.

Iako autori istraživanja ističu da dnevno raspoloženje ovisi od osobe do osobe, zbog rutine poslovnog tjedna većina će se direktora većinom ponašati po gore navedenim obrascima. (V.K.)

Izvor:
thisismoney.co.uk

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.