Share
Tweet
Share
Send to friend

Inovativne isprike za kašnjenje na posao

Kada im ponestane tradicionalnih isprika, zaposlenici počinju izmišljati nevjerojatne priče

Prema mnogim istraživanjima, većina zaposlenika htjela bi da dan umjesto 24, traje 31 sat kako bi stigli obaviti sve poslove. Stoga nije ni čudno da neki, zbog umora, obaveza ili krive organizacije vremena ponekad zakasne na dogovoreni sastanak ili čak i na posao.

Iako su već uobičajene isprike svim poznate, mašti zaposlenika ne nazire se kraja.

Izgubljen u magli
Posljednje istraživanje koje je proveo website careerbuilder.com pokazalo je da 15 posto zaposlenika barem jedanput tjedno zakasni da dogovoreni sastanak ili posao.

I dok njih 32 posto svoje kašnjenje opravdava gužvom u prometu, 17 posto ih zaspe, a 7 posto ih se opravdava obiteljskim obavezama, dio njih izvlači se na glavobolju ili zaboravljivost.

Nadređeni shvaćaju da zaposlenici ponekad mogu zakasniti na posao, ali teško mogu povjerovati u apsolutno nestvarne priče kojima se često služi 24 posto zaposlenika.

Naj(ne)popularnija isprika svakako je ona zaposlenika koji je rekao da se izgubio u magli dok je veslao preko jezera, dok je drugom netko ukrao cvijeće pred kućom pa nije mogao doći na vrijeme.

Zaboravio sam gdje radim
Također, jedna se osoba ispričala na kašnjenju jer je morala ići na audiciju za televizijski pjevački show, dok je jedna žena izjavila kako nije mogla doći na vrijeme jer joj je bivši suprug ukrao auto.

Među inovativnije isprike spada i ona jednog zaposlenika koji je zbog privremene amnezije zaboravio gdje radi, a jedan je zakasnio na posao jer je predugo čekao u redu za kavu u kafiću.

Akademska četvrt
Kada je riječ o točnosti, autori ističu da je najbolje proučiti radnu kulturu i prilagoditi joj se. Ako je prihvatljivo da zaposlenik na posao kasni do 15 minuta, onda će vaše kašnjenje u tom vremenskom razdoblju proći neopaženo.

Čak i ako jedanput prijeđete dozvoljene norme, uz iskrenu ispriku nitko vam neće moći zamjeriti. Međutim, ukoliko pak takvi postupci postanu učestali, ni sve isprike ovog svijeta neće pomoći vašem ugledu, a ponekad čak i sigurnosti posla. (V.K.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.