Share
Tweet
Share
Send to friend

Biseri posloprimaca

U želji da ostave što bolji dojam, posloprimci su navodili razne nebitne zanimljivosti, poput druženja s djevojkama, uživanja u stranim kuhinjama i pisanja životopisa u obliku zakona

Posloprimci često znaju pretjerati u želji da ostave što snažniji dojam na poslodavca, pa se u njihovim životopisima mogu pronaći svakakvi "biseri".

Zbog toga nije rijedak slučaj da se na licima poslodavaca i headhuntera pojavljuju osmjesi. Budući da je takvih životopisa sve više, neki od stranih jobsite-ova odlučili su ih objaviti.

Mama napisala preporuku za posao
Tako su se, primjerice, poslodavci nemalo iznenadili kada su shvatili da im je kandidat, umjesto preporuke, poslao pismo svoje majke u kojem ga hvali. Još veći šok su doživjeli kada im je posloprimac umjesto portreta lica poslao svoju fotografiju na kojoj je potpuno gol.

No, niti tu još nije kraj. Neki su doslovce shvatili savjete prijatelja da uljepšaju životopis, pa su umjesto isticanja važnijih riječi, napisali životopis u obliku igrica ili zakona – Zakon 1, rođen sam…

Napisao da voli tračati
Također, jedan je kandidat u nadi da zadivi poslodavca pod podnaslovom "Vještine" istaknuo – "često koristim laptop, vrlo sam etičan, posvećen detaljima i sam se motiviram", dok je drugi objasnio da s lakoćom može izrecitirati abecedu krenuvši od zadnjeg slova i to sve u samo pet sekundi.

Kod radnog iskustva jedan je posloprimac istaknuo da je već pokazao iskustvo u "multi-degustaciji", dok je drugi pod radnim iskustvom napisao kako je on "marljiv radnik".

I pod podnaslovom "Hobiji" mogu se pročitati razne zanimljivosti. Tako je jedan kandidat naveo da mu je hobi tračanje, drugi da se u slobodno vrijeme najradije druži s djevojkama, a treći je objasnio da uživa u specijalitetima talijanske i kineske kuhinje. (A.T.)

Izvor:
jobmob.co.il

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.