Share
Tweet
Share
Send to friend

Oženi se ili gubiš posao

Najveća iranska državna kompanija zaprijetila je samcima da će izgubiti posao ako se ne ožene

Samcima koji rade u jednoj od najvećih iranskih državnih kompanija zaprijetili su otkazom ako se ne ožene do rujna ove godine, pišu iranske novine Etemad.

Tvrtka Pars Special Economic zapošljava tisuće ljudi, većinom mladih muškaraca, koji rade u Perzijskom zaljevu. "Biti oženjen je uvjet za dobivanje posla", napisala je tvrtka u svom izvješću. Pretpostavlja se da ovom mjerom tvrtka želi smanjiti broj prostitutki koje rade na ovom području.

Oženiti se do 21. rujna
Kako pišu iranske novine, unatoč propisanoj mjeri, mnogi nisu ispoštovali ovu obvezu i još su "slobodni". Tvrtka kaže da se ovdje radi o važnoj moralnoj vjerskoj dužnosti te su u svom izvještaju istaknuli da je "biti oženjen osnovni uvjet svakog zaposlenika" te da po posljednji put obavještavaju sve žene i muškarce da tu dužnost obave do 21. rujna.

U sličnoj odluci, guverner istočne provincije Korasan objavio je da će u državnu službu primati samo oženjene.

Ekonomske poteškoće u Iranu doveli su, naime, do sve češćih odgađanja vjenčanja, bez obzira što se seksualni odnosi izvan braka smatraju nezakonitima. (A.T.)

Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.