Share
Tweet
Share
Send to friend

Želite li veću plaću ažurirajte životopis

Istraživanje pokazuje da gotovo 80 posto posloprimaca životopise piše ili ažurira tek kada se prijavljuju za posao

Poslodavci su spremni ponuditi i preko pet posto veću plaću onoj osobi koja uspješno "proda" svoja znanja i vještine putem životopisa, pokazuje britansko istraživanje.

Istovremeno gotovo tri četvrtine poslodavaca spremno je odbiti kandidata za posao čiji je životopis nejasan.

Istraživanje website-a iProfile.org koje je provedeno na više od 1000 posloprimaca i 200 poslodavaca, pokazuje da 73 posto poslodavaca smatra kako je pravilno ažuriran i jasno napisan životopis glavni preduvjet za dobivanje posla.

Skupe pogreške
U skladu s tim, četvrtina njih spremna je povećati osnovnu plaću kandidatu i do 15 posto samo kako bi ga osigurali za sebe, ako na temelju životopisa prepoznaju kvalitetnog zaposlenika.

Stručnjaci ističu da je izostavljanje osobnih postignuća iz životopisa česta pogreška posloprimaca, koja ih na kraju može skupo stajati. Navođenje svih postignuća u karijeri kandidatima može značajno povećati šanse za zaposlenje i osigurati im plaću koju zaslužuju.

Unatoč tome, istraživanje je pokazalo da gotovo 80 posto posloprimaca životopise piše ili ažurira tek kada se odluče prijaviti na oglas za posao, a 71 posto ih na pisanje životopisa potroši i manje od dva sata. (V.K.)

Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.