Share
Tweet
Share
Send to friend

Filip Topol u bojama MojPosao sjajan četvrti na ISAR-u

Filip Topol i Dalibor Kušić su gotovo 50-ak kilometara prešli za sedam sati i 33 minute

Na pustolovnoj utrci koja je prošloga vikenda pod nazivom ISAR 08 (IGLU SPORT Adventure Race 2008.) održana na otoku Cresu, Filip Topol, kojemu je sponzor bio MojPosao, osvojio je sjajno četvrto mjesto zajedno s kolegom Daliborom Kušićem u light kategoriji.

27-godišnjem Filipu, specijalistu za uporabivost web stranica na MojPosao, ovo je prva avanturistička utrka tog tipa, a prijavio se sasvim slučajno, pretražujući s prijateljem internetske stranice sportskog sadržaja.



Pripreme trajale mjesec dana
Iako, prema njegovim riječima, opisivati cijelu stazu nema smisla jer se događaj treba doživjeti, tek nam je ukratko objasnio da su se natjecali u šest disciplina (plivanju, ronjenju, veslanju u kajaku, trekkingu, biciklizmu i spuštanju po užetu), a gotovo 50-ak kilometara prešli su za odličnih sedam sati i 33 minute.

Inače, utrka je bila raspoređena u dvije kategorije: ultra (80 kilometara) i light (40 kilometara), u kategorijama se natjecalo 32, odnosno 19 parova, a start i cilj je bio iz kampa Slatina u uvali Martinščica.

"S rezultatom smo prezadovoljni jer nam je to bila prva utrka tog tipa pa nismo očekivali dobar plasman", veli Topol.

Pripreme su trajale mjeseca dana, a treninzi su se sastojali od trčanja po savskom nasipu, biciklizma na Jarunu te treningu izdržljivosti u teretani, no, kako kaže, nije bilo naporno, iako je katkad "odrađivao" jutarnji trening tik pred posao.

Pozitivni dojmovi s utrke još nisu splasnuli, te je najavio prijavu i sljedeće godine! (A.T.)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.