Share
Tweet
Share
Send to friend

Skladajte, putujte i zarađujte

Jeste li se ikad zapitali tko "uređuje" hranu na domjencima, tko bira glazbene hitove ili tko određuje koje su turističke destinacije privlačne

Iako se čini nevjerojatnim ali zaista postoje osobe koje se "igraju" s hranom, slušaju glazbu, putuju svijetom, dolaze na zabave, i zbog toga su odlično plaćeni. Donosimo vam tri zabavna radna mjesta koja u SAD-u pružaju dobar život.

Dizajner hrane
Denes Vivaldo kulinarski je konzultant čije usluge, osim pripremanja jela, uključuju i savjetovanje kako hranu "predstaviti" na domjenku, vjenčanju, raznim proslavama ili u hotelu. Diplomirao je na Kalifornijskoj kulinarskoj akademiji u San Franciscu, a danas kaže kako mu je za uspjeh pomogla kreativnost, upornost, ali prije svega to što se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Naime, dizajnirajući hranu u jednom televizijskom showu, "zapeo je za oko" pravim ljudima. Zanimanje kojim se bavi ocjenjuje "stilom života", a tajne o svojoj vještini ljubomorno čuva samo za sebe.

Glazbenik savjetnik
Pitate se što oni rade? Posao im je i više nego odgovoran. Upravo oni, naime, odlučuju koja će pjesma postati hit filma, što će se puštati u diskotekama ili koja bi pjesma mogla proslaviti novog izvođača. Jon Ernst je, primjerice, diplomirao na Berklee College of Music u Bostonu. No proslavila ga je njegova muzikalnost i talent za pisanje tekstova, tako danas sklada i odabire glazbu za razne programe na MTV-u.

Svjetski putnik
Kao marketing menadžer u njujorškoj tvrtki Absolute Travel, Christina Ada Lukacka ima posao na kojem joj mnogi zavide. Naime, obilazi i ocjenjuje turističke destinacije koje nudi agencija u kojoj radi. Proputovala je gotovo cijeli svijet, od Jeruzalema, do otočja Bora Bora i Patagonije. A kako je dobila to radno mjesto? Nakon diplome povijesti i engleskog jezika, shvatila je da ima vještinu pisanja. Uskoro je uslijedila i ponuda za posao. (A.T.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.