Share
Tweet
Share
Send to friend

I pospanci mogu imati uspješnu karijeru

Financijski savjetnici rade praktički kada god žele, dok event planneri i menadžeri za ugostiteljsku ponudu uglavnom rade onda kada se uzvanici zabavljaju – noću

Spavate li poput vampira tijekom dana, ne brinite se. I vi možete ostvariti uspješnu karijeru. Britanski istraživači otkrili su da su ljudska bića genetički predodređena da vole ili jutra ili noći.

Za sve one koji preferiraju noć, na izboru imaju nekoliko zanimanja u kojima mogu biti itekako uspješni i izgraditi zavidnu karijeru.

Financijski savjetnik
Osobni financijski savjetnik je zanimanje koje je itekako traženo u teškim ekonomskim razdobljima, jer znatan dio ljudi treba stručno vodstvo u investiranju, vođenju osobnog budžeta i upravljanju mirovinom.

Budući da su milijuni baby boomera pred mirovinom, ne čudi zašto se ovoj branši predviđa rast od 41 posto između 2006. i 2016. godine. Osim s fizičkim osobama, savjetnici rade i za osiguravajuće tvrtke te tvrtke koje se bave consultingom ili imaju svoje agencije, a u SAD-u zarađuju i do 145.000 dolara godišnje.

Event planner
Ako vas pak više zanima zabava, možda biste se trebali zaposliti kao event planner. Planiranje i organiziranje sastanaka, konferencija i javnih događanja za kompanije i neprofitne organizacije samo su dio poslova kojima ćete se baviti.

Volite li večernje zabave, modne trendove i kasne izlaske, ovo bi mogao biti idealan posao za vas. Ovisno o agenciji za koju radi, event planner može biti kombinacija PR menadžera i putničkog agenta, a u SAD-u zarađuju i više od 82.000 dolara.

Računala ne spavaju, zašto bi vi
Računala rijetko "spavaju", kao i kompanije koje se oslanjaju na IT menadžere zadužene za nadgledanje mrežnih sustava. S obzirom da visoka tehnologija zahtijeva ljudsku pozornost, ako vam ranojutarnje, popodnevne ili noćne smjene odgovaraju, ovo je pravi posao za vas.

IT menadžeri često imaju i fleksibilno radno vrijeme, pa posao mogu obavljati i od kuće ne trošeći vrijeme na putovanja do radnog mjesta. S obzirom da ovim osobama plaća često prelazi i više od šest znamenki, bez obzira koliko sati proveli za budni, imaju ugodne snove.
Briga za goste
Želite li pak raditi u nekom turističkom središtu, za one koji vole dugo spavati idealan je posao menadžera za ugostiteljsku ponudu. Zamislite se samo – za vrijeme noćnih zabava brinete se o kvaliteti usluge za goste, a na kraju zabave sa osobljem ispijate koktel kako bi nazdravili još jednoj uspješnoj zabavi.

Vaša ukupna zarada uvelike ovisi i o lokaciji na kojoj radite te atraktivnosti destinacije. Vaš je posao učiniti je atraktivnijom. (V.K.)

Izvor:
Yahoo

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.