Share
Tweet
Share
Send to friend

Organizirajte uredsku olimpijadu

Maraton, bacanje improviziranog koplja, odbojka ili veslanje su sportovi u kojima se možete natjecati i na poslu

Bliže se Olimpijske igre i euforija je zahvatila cijeli svijet. Kako bi i zaposlenici na radnom mjestu bili dobre volje i dodatno motivirani, krajnje je vrijeme za organizaciju uredskih olimpijskih igara. Postoje dva tipa igara: službene – koje organizira voditelj odjela i tajne – koje organizira netko od zaposlenika.

Korporativna sportska događanja često znaju biti nezanimljiva – zaposlenici se po dogovoru okupe na sportskom igralištu u namjeri da odigraju nogometnu utakmicu.

Međutim, jedan dio igrača nema volje, drugi su umorni, nitko nije pretjerano natjecateljski raspoložen, itd... Želite li ipak unijeti malo olimpijskog duha, morat će biti znatno kreativniji.

Prvenstveno, otvaranje morate započeti olimpijskom bakljom koju zatim morate pronijeti od primjerice, marketinškog odjela do odjela prodaje. Koji će predmet simbolizirati baklju odlučite u dogovoru sa suradnicima. U kojim ćete se kategorijama natjecati ovisi o entuzijazmu svih suradnika, ali i veličini prostora tvrtke.

Kako biste lakše donijeli odluku, donosimo vam nekoliko ideja.

Zaboravite dresove
Maraton možete održati utrkujući se od zgrade vaše tvrtke do neke od zgrada u susjedstvu. Naravno, zajedno sa suradnicima ćete odrediti koliko krugova se trči. S obzirom da se igre održavaju u poslovnom okruženju, natjecatelji moraju biti odjeveni u sakoe, kostime, cipele i kravate.

Ispraznite cijeli ured i natječite se u bacanju koplja. Naravno, improviziranog. Uzmite običnu olovku i zašiljite joj vrh, a pobjednik je onaj čija olovka padne u kutiju za otpatke. Ako takvih sudionika bude više, igrajte na dva razlike.

Koordinirane veslačke ekipe
Zgužvajte komad starog papira i formirajte loptu. Složite dva reda stolova, sa po nekoliko igrača na svakoj strani i ostavite dovoljno mjesta za stolice te zaigrajte uredsku odbojku. Naravno, svako dizanje sa stolice je zabranjeno.

Ako imate prostrani hodnik unutar zgrade organizirajte natjecanje u veslanju. Posložite između četiri i šest stolica na kotače i redoslijed kao u čamcu za veslanje. Okupite dvije ekipe i natjecanje može krenuti. Iako se čini jednostavno, za uspješan završetak utrke potrebno je dobro uigrati ekipe, jer ako se stolci odvoje veslači su diskvalificirani.

Dopinška kontrola
Na kraju natjecanja pobjednicima podijelite medalje koje mogu biti izrađene i od komada kartona koji će vijesti na vrpci.

Sportaši na svim velikim sportskim natjecanjima nalaze se pod povećalom antidopinške organizacije. Budući da kofein i tein iz kave ili čaja služe kao stimulansi, na dan održavanja uredske olimpijade zabranite njihovo korištenje.

Suradnicima ponudite sokove od svježeg voća koji ih jednako učinkovito mogu oraspoložiti i dati im i više nego potrebnu energiju. (V.K.)

Izvor:
Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.