Share
Tweet
Share
Send to friend

Njemačkim policajkama neprobojni grudnjaci

Zbog snage udarca zrna, plastični i metalni dijelovi običnog grudnjaka mogu se zabiti ženi u prsa i izazvati ozbiljne ozljede

Njemačke policajke će na dužnosti od sada biti dodatno zaštićene, jer će osim neprobojnog prsluka, nositi i neprobojni grudnjak.

Ovaj komad odjeće dizajniran je kako bi bolje apsorbirao snagu udarca zrna nakon što se ono zaustavi u neprobojnom prsluku.

Policijske vlasti pozvale su više od 3.000 policajki da novi odjevni predmet uvrste u svoju garderobu kako bi na zadatku bili što bolje zaštićeni.

Na ideju dizajniranja neprobojnog grudnjaka došla je jedna policajka, koja je istaknula da se zbog snage udarca zrna plastični i metalni dijelovi običnog grudnjaka mogu zabiti ženi u prsa i izazvati ozbiljne ozljede.

Stoga novi grudnjaci nemaju u sebi plastičnih niti metalnih dijelova, pa čak niti kopče. Bijeli su, udobni za nošenje, a izrađuju se od pamuka ili poliestera. Osim toga, na se bi imaju natpis "Polizei" (policija), a ženama će biti dostupni u više dizajnerskih varijanti.

Ove grudnjake obavezno će morati nositi policajke zaposlene u zračnim lukama, na željezničkim kolodvorima i graničnim prijelazima. (V.K.)

Izvor:
The Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.