Share
Tweet
Share
Send to friend

Kandidat pokušao kopirati rad ispitivača

U želji da se što bolje predstave poslodavcu, kandidati u životopisu navode nerealne činjenice

Kvalitetan životopis neophodan je za dobivanje posla, budući da je to osnovni marketinški alat kojim se posloprimci služe.

Svaki kandidat želi da upravo njegov životopis ostane zapažen među poslodavcima, pa se umjesto realnim podacima znaju služiti i fikcijom. Američko istraživanje pokazalo je da neki kandidati zaista mogu zaprepastiti i same ispitivače podacima koje navode u životopisu.

I Kennedy na intervjuu
Tako je jedan u svom životopisu tvrdio da je on član predsjedničke obitelj Kennedy, dok je drugi naveo da se školovao u instituciji, za koju su ispitivači doznali da ni ne postoji.

Koliko je samo zabave ispitivačima zadao kandidat koji je unatoč brojnim provjerama i dalje tvrdio da jest član Mense, ili osoba koja je na razgovoru za posao ispitivača pokušavala uvjeriti da su jednom davno radili zajedno.

Direktor s pola radnog vremena
Kandidat koji je došao na razgovor za posao, ispitivačima je tvrdio da je na bivšem radnom mjestu bio na funkciji izvršnog direktora, iako je bio zaposlen na samo pola radnog vremena.

Među "zapaženije" kandidate svakako spada i onaj koji je u svom životopisu naveo da je bio u ratu, koji se, na njegovu žalost odvijao prije nego li se on rodio.

No, da pokušaji prijevare mogu ponekad biti neugodni i za ispitivača dokazuje primjer kandidata koji je na razgovor za posao donio "svoje" radove kako bi prikazao svoje iskustvo. Nakon što ih je pokazao, jedan od ispitivača je primijetio da su to njegovi radovi, koje je kandidat vjerojatno negdje kopirao. (V.K.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.