Share
Tweet
Share
Send to friend

Veterinar najunosnije zanimanje u Britaniji

Zlatno doba za veterinare počelo je s pojavom polica osiguranja za kućne ljubimce

Odvjetnici i izvršni direktori u Velikoj Britaniji po godišnjoj se zaradi smatraju poslovnom kremom. Međutim, čini se da sve više šlaga ubiru – veterinari.

Najnovija studija pokazala je da je posao veterinara u Velikoj Britaniji postao najunosniji, s povratom od 37 posto uloženih godišnjih sredstava. Po povratu uloženog, za veterinarima slijede zidari sa 28 posto povrata te trgovci voćem i povrćem sa 28 posto godišnjeg povrata uloženih sredstava.

Skupa briga o ljubimcima
Autori istraživanja ističu da su veterinari izbili na čelo ljestvice zbog rasta potražnje za policama osiguranja za kućne ljubimce i skupljim tretmanima.

S obzirom na popularnost kućnih ljubimaca među Britancima, sve veći broj njih odlučuje se na skupe operativne zahvate – poput kemoterapije ili operacije srca – kako bi pomogli svojim bolesnim ljubimcima.

Zbog toga službene statistike i pokazuju da su vlasnici kućnih ljubimaca u 2006. godini potrošili 380 milijuna funti na zdravstveno osiguranje, a predviđa se da bi se do 2011. taj iznos mogao gotovo udvostručiti.

Inače, veterinari u Velikoj Britaniji godišnje prosječno zarade oko 37.000 funti. (V.K.)

Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.