Share
Tweet
Share
Send to friend

Single ili u vezi – je li to važno za posao?

U današnje vrijeme zaposlenik može kvalitetno odraditi svoj posao i izvan ureda

Mnogi će reći da se posao i privatni život nikad ne miješaju. Pa ipak, neki "zamjećuju" razliku između onih zaposlenika koji su "u vezi", braku ili imaju djecu i drugih - "slobodnjaka" - koji osim posla nemaju drugih obveza.

Donosimo tri krive pretpostavke koje se često mogu čuti među zaposlenicima.

Rad od kuće
Prva pretpostavka, da zaposlenici koji imaju djecu češće koriste fleksibilne radne aranžmane, je netočna. U današnjem poslovnom svijetu fleksibilni radni aranžmani poput kliznog radnog vremena i rada od kuće sve su popularniji. Nerijetko su i glavni uvjet prelaska stručnjaka u novu tvrtku. Danas, kada je tehnologija toliko napredovala, nema razloga da zaposlenik konstantno bude prisutan u uredu jer posao može obavljati putem Interneta i računala.

Odlazak na bolovanje
I druga je pretpostavka da su zaposlenici koji su roditelji češće na bolovanju sasvim netočna. I u ovom slučaju moramo spomenuti prednost rada od kuće. Naime, ukoliko je zaposlenik ostao kod kuće zbog bolesti svog djeteta, tvrtka mu može omogućiti da posao odradi od doma. Na taj način nitko ne gubi.

Dostupnost Interneta
I za kraj, treća pretpostavka da su zaposlenici koji imaju obiteljske obveze manje produktivni, također se pokazala pogrešnom. I u ovom slučaju moramo istaknuti prednost prijenosnih računala te dostupnost Interneta i e-mailova koje zaposlenicima omogućavaju nastavak rada i od kuće.

Stoga možemo zaključiti da je sasvim nevažno jeste li "single" ili imate obiteljskih obveza, jer svaki zaposlenik može odraditi svoj posao kvalitetno i izvan ureda. (A.T.)

Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.