Share
Tweet
Share
Send to friend

Dopisivanje razvija komunikacijske sposobnosti

Socijaliziranje na internetu može osnažiti težnju zaposlenika da stvaraju odnose s kolegama izvan svoje tvrtke

Poslodavci ne bi smjeli odbacivati zaposlenike koji koriste društvene internetske stranice poput Facebooka i Beboa, pokazala je Demosova studija, a prenosi Jutarnji list.

Pokušaji da se kontrolira zaposlenike koji se koriste tim softverom mogli bi na dugi rok oštetiti kompanije zato što ograničavaju komunikacijske sposobnosti osoblja, tvrdi taj think tank.



Oprez zbog korištenja službenih podataka
Socijaliziranje na internetu može osnažiti težnju zaposlenika da stvaraju odnose s kolegama izvan svoje tvrtke, dodaje studija.

Međutim, kompanije su upozorene da postupaju oštro s onima koji loše koriste pristup tim stranicama. Razne tvrtke sve više koriste internetski softver kako bi razmjenjivale dokumente i službene tekstove te dijelile svoje ideje s drugima.

Premda se stranice namijenjene radnim odnosima korisnika, poput Linkedina, sve više koriste za poslovnu suradnju, stranice poput Facebooka još imaju dosta mjesta za tu svrhu, otkrilo je istraživanje. (A.T.)

Izvor:
Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.