Share
Tweet
Share
Send to friend

Posao je poput margarina s pekmezom

Kada ste prvi put probali margarin s pekmezom bili ste uzbuđeni, jednako kao i kada ste se zaposlili

Pokušajte se samo prisjetiti vremena kad su vam roditelji kao djetetu prvi put namazali šnitu kruha s margarinom i pekmezom. Nakon prvog zalogaja poludjeli ste za tim novim okusom i odmah roditeljima dali do znanja da vam se to jelo svidjelo.

Jednako je i kada odete na razgovor za posao. Potencijalno radno mjesto vam se svidi i uzbuđeni ste zbog promjene koja će vam se dogoditi.

Trudite se svidjeti novom poslodavcu i napokon kada dobijete posao, slavite kao malo dijete. Ali vratimo se na priču s margarinom i pekmezom.

Kad nastane zasićenje
Nakon što su roditelji vidjeli da vam to jelo odgovara, rekli su vam da možete dobiti još kad god poželite. I tako ste počeli jesti margarin i pekmez svako jutro, ili čak i za večeru.

Jednog dana ipak shvatili ste da vam je to dosadno, ali je postalo dio vašeg svakodnevnog jelovnika i dalje ga jedete. Ukus za kojim ste prije ludjeli postao je predmet mržnje. Nude vam nove okuse, ali ništa ne može promijeniti činjenicu da ste se zasitili margarina i pekmeza.

Jednako je i na radnom mjestu. Kada shvatite da vam je posao postao rutina koju morate raditi svaki dan, nestane ushićenje. Pristali ste raditi i sada svaki dan morate dovršiti ono što vam je zadatak. Pokušavate nešto promijeniti, raditi na novim projektima ili naučiti nešto novo, ali sve to ne mijenja činjenicu da radite isti posao. Pa, kako si pomoći?

Siguran oslonac
Kada ste nakon određenog vremena počeli ste odbijati margarin i pekmez, roditelji su vam u čudu nudili ostalu hranu. Kušali ste razne okuse i nakon nekoliko mjeseci, opet na jelovniku dobili kruh s margarinom i pekmezom i – bili ste zadovoljni.

Shvatili ste da taj obrok nije idealan, ali je ipak nešto na što se možete osloniti u svakom trenutku. Jednako je i s poslom. Možete tražiti nove izazove, ali ako zaista niste sigurni što tražite, uglavnom ćete stalno raditi poslove s kojima nećete biti zadovoljni.

Pokušajte se odmoriti, otići na nekoliko dana iz ureda i bezbrižno uživati. Kada se vratite s odmora, posao ćete obavljati jednako učinkovito kao i prvog dana. Shvatit ćete da možda i nije tako idealan, ali ćete biti zadovoljni zbog onoga što vam pruža – sigurnost u životu. (D.P.)

Izvor:
careerbuilder.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.