Share
Tweet
Share
Send to friend

Masaža kao nagrada za glasovanje

Zaposlenici u SAD-u su mogli uzeti koliko god trebaju slobodnog vremena za glasovanje, a oni koji su na posao donijeli naljepnicu "Glasao sam", dobili su 15 minuta u masažnom stolcu u uredu

Velik broj poslodavaca u SAD-u na dan američkih predsjedničkih izbora suočio se s padom produktivnosti i poslovnim gubicima, piše Martina Hrupić za Jutarnji list.

Mnogo zaposlenika uzelo je slobodan dan kako bi glasovalo, dok su drugi vjerojatno izostali s posla na neko vrijeme, ističu u Brookings Institutionu.

Tri sata odsutni s posla
Ove godine na izbore se odazvalo čak 65 posto birača, što je najveći postotak od 1908. godine. Kako bi smanjili potencijalne gubitke neki poslodavci pokušali su na razne načine doskočiti problemu. Tako su federalni zaposlenici mogli biti odsutni s posla tri sata nakon otvaranja birališta ili pak otići tri sata ranije s posla prije zatvaranja birališta.

Jedna kompanija iz Atlante svojim je zaposlenicima dozvolila da uzmu vremena koliko god trebaju za glasovanje, a oni koji su na posao donijeli naljepnicu "Glasao sam", mogli su je mijenjati za 15 minuta u masažnom stolcu u uredu.

Dok su u Atlanti izborima pokušali doskočiti masažom, u Kaliforniji su zaposlenici jedne kompanije, osim neograničenog vremena za glasovanje, imali dopuštenje da javno pokažu naklonost kandidatima nošenjem majica ili bedževa. (D.P)

Izvor:
Jutarnji.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.