Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako doskočiti krizi: dva automobila za cijenu jednog

Auto kuća u Velikoj Britaniji zapanjila je automobilsku industriju neobičnom ponudom: "Kupiš jedan, dobiješ dva"

Britanska online auto kuća prodala je posljednji automobil koji je bio u neobičnoj akciji, "za cijenu jednog automobila kupi dva".

Naime, kupci ove on-line automobilske kuće mogli su dobiti dva Dodge Avengera SXT 2.4i automobila s klimom i kožnim sjedalima za samo 20.000 funti. Interes kupaca za kupnju automobila bio je toliki da se Internet stranica doslovno urušila.

Automobilska industrija pred kolapsom
Simon Empson, izvršni direktor tvrtke, najavio je da ovo neće biti usamljen primjer ovakve akcije. Ustvrdio je također da su ovakvi koraci nužni jer je automobilska industrija u velikoj krizi.

"Nevjerojatna je činjenica da smo isti automobil prodavali u pola cijene prije mjesec ili dva, ali prodaja nije bila ni približno dobra. Međutim, kada smo krenuli s ovom akcijom, prodaja je doslovno eksplodirala. Do sada smo imali čak 22.000 kupaca", izjavio je Empson.

Zbog krize, koja je zahvatila cijelu automobilsku industriju, samo u Britaniji je posao izgubilo više od 400 zaposlenika, a predviđa se da će doći do još otkaza u sljedećih nekoliko mjeseci. Osim toga, prodaja je pala za čak 23 posto u posljednjih mjesec dana.

Empson smatra kako se krizi može doskočiti sličnim akcijama, te da je najgora stvar za automobilsku industriju, zadržati nerealno visoke cijene, otpuštati radnike i držati automobile u skladištima. Također je dodao kako pregovara s još dvije automobilske industrije o sličnim popustima, ali nije želio otkriti o kojim se markama automobila radi. (D.P)

Izvor:
The Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.