Share
Tweet
Share
Send to friend

I hrvatski menadžeri žele na estetske operacije

Kada bi bili u prilici korigirati svoj izgled estetskom operacijom, hrvatski poslovnjaci rado bi uredili zube, uljepšali nos i povećali grudi

Hrvatski poslovnjaci prilično su zadovoljni svojim fizičkim izgledom, više od polovine ih odobrava estetske operacije i troši više od 300 kuna na kozmetiku, pokazuje online istraživanje na temu "Istraživanje o ljepoti" koje je časopis za menadžere i poduzetnike Poslovni savjetnik proveo je u suradnji s konzultantskom tvrtkom Proago.

Oline istraživanje je provedeno na uzorku od 556 ispitanika, a u želji da se sazna kakav je stav poslovnih ljudi o ljepoti i koliko hrvatski poslovnjaci drže do svog izgleda.



Svom izgledu dali četvorku
Više od polovine ispitanika, njih 53 posto, odgovorilo je potvrdno na pitanje jesu li zadovoljni svojim izgledom, dok je samo pet posto nezadovoljno. Zanimljivo je da je najveći dio ispitanika, čak 60 posto, svoj izgled ocijenio četvorkom, 6 posto je onih koji su svoj izgled ocijenili peticom, a nitko si nije dao najlošiju ocjenu.

Nadalje, zanimljivo je da čak 56 posto ispitanika odobrava estetske operacije, 26 posto ih ne odobrava, a 18 posto je po tom pitanju neodlučno. Ipak, samo 5 posto ispitanika je korigiralo neki dio lica ili tijela estetskom operacijom, dok čak 95 posto njih to nije učinilo.

Tako je 7 posto njih korigiralo zube, 3 posto nos, 2 posto je napravilo liposukcijski zahvat, a po 1 posto ispitanih korigiralo je uši, kapke, grudi, celulit ili se odlučilo za facelifting.
%%Ipak, kada bi bili u prilici korigirati svoj izgled estetskom operacijom, 20 posto ispitanika bi se odlučilo za korekciju zubi, 18 posto bi se riješilo celulita, 13 posto bi korigiralo nos, 10 posto njih bi korigiralo grudi, dok čak 38 posto ispitanih nema želju napraviti ništa od navedenog.

Za kozmetiku mjesečno do 300 kuna
Istraživanje je također pokazalo da su izdvajanja za garderobu viša od kozmetičkih preparata. Ipak, oko 54 posto ispitanika za kozmetiku izdvaja do 300 kuna, 26 posto ipak izdvaja nešto više i to do 500 kuna, a 12 posto ih troši i do tisuću kuna.

Najveći postotak ispitanika za garderobu mjesečno izdvaja od 501 do tisuću kuna. (A. T.)

Izvor:
Poslovni savjetnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.