Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanska banka visokim petama protiv recesije

I dok Britaniju trese najgora recesija u posljednji 70 godina, zaposlenice u središnjoj banci uče kako se odijevati za uspjeh

Lijep i atraktivan izgled te usklađeni maku up jamac je poslovnog uspjeha u vrijeme krize, zaključili su stručnjaci središnje britanske banke.

I dok Britaniju trese najgora recesija u posljednji 70 godina, bankarski stručnjaci umjesto o presudnim temama poput rasta kamatnih stopa i poboljšanja poslovanja, raspravljaju o visokim petama i ružu za usne.

Naime, ekonomistice zaposlene u Bank of England, prisustvovale su seminaru "Odijevanje za uspjeh" koji je održan u njihovoj središnjici.

Na seminaru su učili kako se moraju odijevati za posao, a stilisti su im poručili da su visoke pete, šminka i ruž za usne neophodni za uspjeh.

Seksistički skup
Također, modni su stručnjaci upozorili djelatnice da moraju izbjegavati narukvice za gležanj jer one asociraju na prostituciju, dok im štikle i suknja moraju biti iste boje.

Naravno, vodeći ekonomisti i zastupnici u britanskom parlamentu ovaj su seminar nazvali seksističkim, a vodeće aktivistice za ženska prava u Britaniji upozorile su da se određivanje nečijeg izgleda zbog posla protivi svim odredbama politike o jednakim mogućnostima te pobija sav napor koji se ulaže u izjednačavanje prava žena i muškaraca.
(V. K.)

Izvor:
Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.