Share
Tweet
Share
Send to friend

Posao iz snova privukao osebujne kandidate

Mnogi kandidati su u svom jednominutnom video predstvaljanju bili zaogrnuti australskom zastavom, a bilo je i onih koji su u bikinijima trčali po snijegu

Rok za prijavu za posao nadzornika otoka Hamiltona je prošao, a prema riječima čelnika turističke zajednice iz Queenslanda i prije njegovog isteka bio je popunjen limit od 30.000 kandidata.

Na službenim stranicama turističke zajednice stoji kako je za posao iz snova prihvaćeno oko 34.000 kandidata, te da će do 24. veljače biti određeno 50 sretnika koji ulaze u uži krug.

Golemi interes ne treba čuditi s obzirom da će jedini zadatak budućeg zaposlenika na otoku palmi, pješčanih plaža i tirkiznog mora biti svaka dva tjedna isporučiti videoblog.

Mjesečna plaća je gotovo 18 tisuća dolara australskih dolara, a zaposlenik će živjeti u vili od 3 milijuna dolara. Uz to naravno idu i dodaci kojih se ne bi posramili niti mnogi svjetski tajkuni - bazen, buggy, jet-ski, gliser i jahta.

Prijave iz cijeloga svijeta
Prema riječima glasnogovornice turističke zajednice Queensland, Nicole McNaughton na natječaj za "najbolji posao na svijetu" u australskom koraljnom grebenu prijavili su se ljudi iz cijeloga svijeta, osim iz Sjeverne Koreje i Zapadne Sahare.

Među kandidatima se nalazi i dvadesetak osoba iz Hrvatske koji bi se za ovaj posao iz snova odrekli svojih trenutnih poslova i otisnuli u ovu primamljivu avanturu. Međutim, osim njih, mega popularna kampanja za ovo radno mjesto privukla je i mnoge neobične i osebujne kandidate.

Tako se na natječaj osim mnogih biologa, ronioca i režisera dokumentaraca prijavilo i mnogo osebujnih avanturista. Tako je stigao i zahtjev od "Osame bin Ladena", točnije osobe koja ga je imitirala. Međutim, ta i one prijave na kojima se pokazivalo golo ljudsko tijelo odmah su odbačene.

"Mnogi kandidati su u svom jednominutnom video predstvaljanju bili zaogrnuti australskom zastavom, a bilo je i onih koji su u bikinijima trčali po snijegu, jahali deve ili grlili klokane", istaknula je McNaughton.
Međutim, pred stručnim žirijem je težak i odgovoran posao jer među svim tim kandidatima treba odabrati onoga koji će od 1. srpnja u najboljem svijetlu predstavljati taj veličanstveni koraljni greben. (D. P.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.