Share
Tweet
Share
Send to friend

Otpušteni direktori ne mogu bez posla i suradnika

Tek manji dio izvršnih direktora ne može zamisliti život bez jet-seta, kreditnih kartica i službenih putovanja

Iako im nedvojbeno nedostaju visoka primanja, većini izvršnih direktori koji su zbog ekonomske krize ostali bez posla najviše nedostaju intelektualni izazovi s radnog mjesta.

Pokazalo je to globalno istraživanje instituta Korn Ferry u kojem je sudjelovalo oko tisuću izvršnih direktora koji su već nekoliko mjeseci nezaposleni.

Poslovni jet-set
Petina ispitanika navela je da im najviše nedostaju suradnici iz ureda, dok ih je 4 posto istaknulo da im najviše nedostaje poslovni jet-set te zabave s poslovnim partnerima.

Samo je 1 posto bivših izvršnih direktora navelo da im osim novca, najviše nedostaju skupa putovanja i službene kreditne kartice, službeni auti, ručkovi i korporativna gostoljubivost.

Više s obitelji
Međutim, autori ističu da se otpušteni direktori sada napokon mogu posvetiti onome što im je godinama nedostajalo.

Tako je 12 posto direktora istaknulo da napokon mogu provoditi dovoljno vremena sa svojom obitelji, 7 posto ih je objasnilo da će si nakon višegodišnjeg gomilanja stresa napokon priuštiti dugi odmor ili se posvetiti hobijima, dok ih se 3 posto planira prepustiti trošenju zarađenog novca. (V. K.)

Izvor:
management-isseus.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.