Share
Tweet
Share
Send to friend

Telekomunikacijska tvrtka zaposlila hakera

Bivši haker Owen Thor Walker prošle je godine osuđen za sudjelovanje u šest kaznenih djela i proglašen krivim za sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji

Australska telekomunikacijska tvrtka zaposlila je 18-godišnjaka koji je priznao sudjelovanje u međunarodnoj hakerskoj kriminalnoj mreži.

Inače, haker Owen Thor Walker pušten je na slobodu lani, nakon što je priznao da je programirao i Internetom širio viruse, koji su zarazili više od milijun računala u svijetu te prouzročili gubitke veće od 20 milijuna dolara. Potrebno je istaknuti da je Walker bio pod istragom američkih, europskih i novozelandskih vlasti još dok je bio 16-godišnji školarac.

Prošle je godine osuđen za sudjelovanje u šest kaznenih djela i proglašen krivim za sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji koja je pomoću virusa pokradala bankovne račune. Iako on osobno nikada nije stavljao novac na svoj račun, za usluge programiranja virusa i pribavljanja šifri računa isplaćen mu je honorar od 31.000 dolara.

Iz telekomunikacijske tvrtke poručuju da su mladog genija, čije viruse ne uspijeva otkriti nijedan antivirusni program, zaposlili kao savjetnika za cyber kriminal i sigurnosne rizike na telekomunikacijskim mrežama te, naravno, borbu protiv virusa.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.