Share
Tweet
Share
Send to friend

Bankari u New Yorku imaju najveće plaće

Inače najviše, plaće londonskih bankara lani su u prosjeku pale čak za 62 posto, pa su kućama ponijeli 40 posto manje novca nego njihovi kolege u New Yorku

Plaće londonskih bankara pale su s najviših razina na najniže, dok su bankari u New Yorku skočili na vrh ljestvice kao najbolje plaćeni, pokazalo je istraživanje o plaćama bankara u najjačim svjetskim financijskim centrima.

Istraživanje je provela tvrtka za posredovanje u zapošljavanju Napier Scott, koja je anketirala gotovo četiri tisuće bankara, piše Poslovni dnevnik.

Pad vrijednosti funte
Rezultati pokazuju kako su plaće londonskih bankara lani, u prosjeku pale čak za 62 posto, pa su kućama ponijeli 40 posto manje novca nego njihovi kolege u New Yorku. Jedan od glavnih razloga je i pad vrijednosti britanske funte u odnosu na euro i dolar u proteklih godinu dana, napominju autori istraživanja.

Godina, u kojoj se cijela javnost okomila na plaće menadžera i bankara, najbezbolnija je bila za privatne bankare, jer su njihove plaće među svim financijskim stručnjacima zabilježile najmanji pad.

Bliski Istok najmanje pogođen
Tako su izvršni direktori u najpoznatijim privatnim bankama Britanije, Švicarske, Rusije i Dubaija lani u prosjeku zaradili nešto više od pola milijuna funti, odnosno oko četiri milijuna kuna.

S druge strane osobni dohoci menadžera koji se bave strukturiranim kreditiranjem te strukturiranim financijskim instrumentima smanjili su se u prosjeku za čak 86 posto.

Geografski gledano, najveći pad u plaćama imali su ruski bankari, dok su plaće najmanje pale bankarima s Bliskog Istoka. (V. K.)

Izvor:
Poslovni denevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.