Share
Tweet
Share
Send to friend

Goran Radman imenovan dekanom Veleučilišta Vern

Goran Radman novi je dekan Veleučilišta Vern u Zagrebu, a na novu dužnost stupa 1. listopada ove godine.

Akademsko obrazovanje stekao je na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje je trenutno i doktorand na teorijama međunarodnih integracija.

Profesionalnu karijeru Radman je započeo 1984. godine kao savjetnik za međunarodne odnose u Predsjedništvu Republike, a nastavio kao generalni direktor Hrvatske televizije (1987.). U privatni sektor prešao je 1992. godine, kada je postao direktor tvrtke MicroLAB.

U Microsoft Corporation došao je 1996. kako bi osnovao i pokrenuo Microsoft Hrvatska, a zatim u 2000. proširio odgovornosti kao generalni direktor najprije Adriatica, a zatim i regije jugoistočne Europe. Godine 2004. imenovan je predsjednikom Microsofta za jugoistočnu Europu, a tri godine kasnije predsjednikom za srednju i istočnu Europu.

Nakon napuštanja Microsofta, od 2008. je predsjednik partnerske tvrtke SenseConsulting, a usto je osnivač i direktor tvrtke Naustar za poslovno savjetovanje.

Društveno je aktivan u brojnim organizacijama i zajednicama, a posebno je vezan i pridonosi aktivnostima Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Poslovnog savjeta za jugoistočnu Europu, The New Club of Paris, Mediteranskog instituta za istraživanje života i Akademije za politički razvoj. Radman je osnivač i direktor tvrtke NAUTAR za poslovno savjetovanje. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.