Share
Tweet
Share
Send to friend

Proglašeni dobitnici MBA stipendija na COTRUGLI Business School

Punu stipendiju osvojila je Marta Miše, a polovične stipendije Helena Karasić, Iva Žaja, Ivana Petković, Ivana Fazinić te Zvonimir Musa

Privlačnost projekta dodjele stipendija za MBA program na COTRUGLI Business School na kojem je uz Lider i MojPosao ove godine partner, iz godine u godinu sve je veća.

Najbolje to ilustrira usporedba prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg finala u procesu dodjeljivanja stipendija. Naime, dok je prošle godine finale selekcijskog procesa za MBA stipendije trajalo jedan dan, ove godine su u Cotrugli Business School zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih kandidata finale podjelili na dva dana, odnosno finaliste na dvije grupe.

Kandidati, kojih je ove godine u finalu bilo 50, kroz dva dana pokušavali su doći do vrijedne nagrade. Vrijednost stipendija za koje su se natjecali premašuje 300.000 kuna, a ukupno ih se dodjeljivalo šest – pet polovičnih i jedna puna stipendija za međunarodni MBA program pri COTRUGLI Business School.

Deset sati natjecanja
Obje grupe finalista natjecale su se po deset sati. U tom cjelodnevnom izazovu kandidati su morali pokazati ono najbolje što znaju, i dokazati se žiriju kao najbolji izbor. Već na predstavljanju je bilo jasno da će žiri imati pune ruke posla, jer su kandidati mahom izuzetno obrazovani i ambiciozni mladi ljudi sa zanimljivim radnim iskustvom i velikom željom da se dokažu.

Osim toga, uistinu se radilo o raznolikoj grupi, u kojoj je osim ekonomista bilo i inženjera, i privatnih poduzetnika, i liječnika. Našla se tu čak i jedna kandidatkinja koja je tek nekoliko godina u Hrvatskoj, a inače dolazi s Filipina, kao i jedan natjecatelj koji dolazi iz Ukrajine.

Svi oni rješavali su testove na engleskom kojima su trebali pokazati logično razmišljanje i vladanje engleskim jezikom, a za vrijeme pisanja testova kandidati su se trebali predstaviti članovima žirija. U daljnjem procesu, za vrijeme timskih zadataka, žiri je promatrao kandidate u okruženju nalik svakodnevnom poslovnom, koje je mnogo toga otkrilo. U toj situaciji može se naučiti o liderskom potencijalu kandidata, timskom duhu, solidarnosti, komunikacijskim vještinama.

Nakon dvosatne pripreme rješenja timskog zadatka, kandidati su isti i prezentirali pred pristunima te spremno odgovarali na pitanja od strane ostalih timove te članova žirija.

Pet žena i jedan muškarac
Nakon izuzetno napetog finala, uzbudljiv proces dodjele šest stipendija za MBA program COTRUGLI Business School je završen, a pet polovičnih i jedna puna stipendija, ukupne vrijednosti 42.000 eura završile su kod najzaslužnijih kandidata. Ove godine, zanimljivo, među dobitnicima se našao samo jedan muškarac, dok su sve ostale stipendije, uključujući i onu punu, svojim napormin radom osvojile žene.

Među nagrađenima se našlo kandidata uistinu različitih profila, pa tako osim Helene Karasić, specijalista za ljudske resurse u Dukatu i Zvonimira Muse, koji se bavi sličnim poslom u tvrtki MBU, svi dolaze iz sasvim različitih područja.

Među dobitnicima je Iva Žaja, voditeljica projekta u investicijskoj tvrtki Jupiter Adrija, Ivana Petković, production manager u tvrtki Argyra, Marta Miše iz Razvojne agenciji grada Čakovca koja radi u na poslovima vezanim uz projekte Europske unije te Ivana Fazinić koja radi u ABB-u Hrvatska, kao inženjer kontrole sustava.

Program kompatibilan sa radnim odnosom
Među dobitnicima je svakako najsretnija bil Marta Miše, koja je osvojila punu stipendiju u vrijednosti od 12.000 eura, dok je su preostali sudionici dobili vrijedne polovične stipendije od po 6.000 eura.

U sljedećih godinu i pol, oni će zajedno s ostalim sudionicima programa imati priliku učiti od najboljih svjetskih predavača koji dolaze s izuzetnih poslovnih škola kao što su ESCP-EAP, Kellog, INCAE…

Budući da se radi o mladim poslovnim ljudima, važno je i to što je program koji će pohađati organiziran u 16 modula koji se održavaju u sedam tjednih i dvotjednih blokova, i time potpuno kompatabilan sa stalnim radnim odnosom. MBA program održava se u tjednim modulima na različitim lokacijama u čitavoj regiji gdje Cotrugli Business School i inače djeluje (Hrvatska, BiH, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Srbija...). (V. K.)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.